Handlingsendringer og fokus

I 2014 har jeg endret masse på handlingen min. Fra tidligere å kjøre Greg Derret etter beste evne, har jeg nå begynt å se utover for nye innspill og verktøy jeg kan samle til verktøykassen min. Minus og jeg har vist oss å være umulige å sette i system. Det har mange grunner.

1. Minus har ekstremt mye trøkk og power, jeg sliter med å holde følge og har funnet ut av pre-ques er vårt sterkeste kort. Jeg har derfor lagt bakbyttene på hyllen og løper det jeg kan for å alltid være i forkant.
2. Fremforbytter og threadler gjør at jeg mister flyt i banen (anatomisk sett er jeg nok laget for å løpe mest mulig rett frem)
3. Minus og jeg har ikke klart å bli enige om ven-ven og sving-sving og spesielt hvordan disse reglene er i bakbytter. Han har flikket mye vekk fra meg (sikkert pga pull n flick bakbytter) og jeg benytter nå jaakko-turns og andre blindbytter når jeg skal ha tight-turns. Dette har vist seg å fungere fint og foreløpig ikke forstyrret noe annet i handlingen min

Innføring av blindbytter.
Jeg har lenge blindbyttet Minus ut av tunneler, men har nå implementert blindbytter på strekker hvor det er slake svinger og jeg har tid til å komme meg langt foran. Blindbyttene jeg har gjort i serpentinposisjon skal revurderes da jeg virkelig ønsker samling i serpentinene mine. Minus har ikke lett for å samle seg. Å løpe fra han i slalom og mønet med blindbytter fungerer også fint.

Det viktigste er å være tydelig og ha fokus og retning i retningen neste hinder.

Fokus.
Etter mye stang-ut så har det skjedd at jeg føler det er Minus sin skyld. Det har jeg blitt bedre på nå, og vet at det alltid er min skyld hvis noe går galt. Nå handler det mye om å stole på Minus i konkurranse også, det har skjedd flere ganger i det siste at jeg følger ham for tett opp og han springer forbi et hinder fordi jeg ikke rekker serpentinen jeg hadde planlagt.

Kombinasjonen av å trene en fersk hund og en mer erfaren en har vist seg å være god. Snitt er en helt annen type hund enn Minus, men har fart og smidighet som en katt. Dett gjør at jeg i noen 180graderssvinger kommer litt for langt bak, da hun er mye mer effektiv på ground-speed i svinger enn hva Minus er. Tydeligheten jeg må benytte på henne smitter over på handlingen min med Minus og dette hjelper meg til å handle ham også på en bedre måte.

En stund har jeg følt at Minus har mistet fart, han har ligget på 4,7 m/s – 5,2 m/s i flere tilfeller og dette er for sakte. Heldigvis beviste vi i helgen at vi kan forsere baner med svinger etc på 5,5 m/s. Det lover bra.

Fokuspunkter videre for treningen med Minus:
1. løpende felt i 90 graderssvinger og slake svinger, dette forstår han ikke
2. nesedytter på vippen

Fokuspunkter videre trening for Snitt
1. løpende felt
2. nesedytter
3. slalom 12 pinner og innganger

Hoppeteknikk med begge to

Trening for Lene
1. mer styrketrening av benene
2. løpsteknikk
3. intervall i bakker
4. komme meg ut av svinger og opp i toppfart fort for å vise veien videre

Godløp fra helgen som var:


Legg merke til mitt nyinnførte blindbytte! og ingen bakbytter i hele løpet + løpende start

Lille Snitt er så flink og smidig:

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s