3. Helg handlingskurs med Fanny Gott

Nå har Minus og jeg gått tre helger hos Fanny. Man kan vel si at det har vært et kurs med esktremvær fra nærmere -20 til 25 grader celsius! Etter denne helgen har jeg all grunn til å være stolt av den firbente. Han står på, jobber og leker, selv om det er veldig varmt og han har gått masse. Han takler varmen så lenge vi kjører korte pass. Selv om han og Epic nesten røk sammen før start så samlet han seg og jobber bra. I tillegg har han vist stor fremgang på å kunne slappe av i bilen mens andre springer agility, nesten ikke en lyd fra ham! Også har det også gått 3 kg pølser, men det fortjente han.

Da jeg kom på fredag var jeg bekymret for hoppeteknikken hans, men etter å ha sett filmene av ham og snakket med Fanny om det (spesielt dette med at han trekker opp bakbenene) så er jeg mer betrygget. Jeg kommet selvsagt til å fokusere en hel del på hoppeteknikk fremover, men kommer ikke til å henge meg så mye opp i de rivene han gjør. Til dels er det uerfarenhet og en hel del ganger er det handlingen min som forstyrrer ham.

Selv om vi ikke har fokusert så mye på slalom så sitter de aller fleste innganger, til og med de der han kommer 90 grader på og en tunnel ligger og lokker bak. Flinke gutten! Videre synes jeg han har bra fart og driv, han er også ekstremt lydhør på min handling og påvirkning. Det hele koker vel ned til hva jeg selv må forandre på for å løfte gutten enda ett nivå, her kommer en opplisting, delt i to. På den ene siden så er det min handling jeg må være nøyere på og på den andre siden er det hundetreninger jeg skal fokusere på:

Min handling, jeg skal:

  • Passe på å ikke la ham smyge forbi meg når jeg tar bakbytter. Viktig med tålmodighet og sette linjen før jeg klyver på diagonalen. 
  • Snakke til ham i situasjoner hvor det er tvil om hva han skal
  • Bli bedre til å stikke til fremforbytter og time disse bedre
  • Fotarbeide i threadler, dette har blitt masse bedre, men veksler mellom ‘gammelt’ og ‘nytt’ stegmønster.

Hundetrening:

  • Hoppeteknikk for kroppsbeherskelse og selvtillit hos Minus
  • Akselvridning skal være nok i mange situasjoner, allikevel flikker han endel fra meg når jeg vrir, derfor skal jeg bruke masse tid på å legge verdi for å følge min retning. Må i tillegg være nøye på å ikke slurve i handlingen og dermed tillate flikk.
  • Belønne flere starter, belønnet ca to hele helgen, skjerpings!

Her kommer film fra helgen, noen ganger surrer vi litt og gjør noen feil flere ganger på rad, dette er klippet bort pga videoens lengde, men er notert ned bak øret som forbedringspotensiale:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s