Uoffisiell konkurranse i agility og hopp

I går var det 2 uoffisielle agilitykonkurranser på Åsen og selvsagt stillte jeg med begge mine to små søte. I motsetning til alle andre tar jeg disse respittene (de heter det i klubben) som trening og velger å belønne i banen i stedet for å forsøke å gå hele.

Dette er super konkurransetrening, alle står og ser på, stemningen er konkurranselik og alt minner om konkurranse. Utenom at jeg tar med leken inn i ringen (skjult i lomma) og har briefet å belønnet i stedet for å ta hele banen.

Starten på både agility og hopp så sånn ut. Jeg kjørte LOP 1-2, fremforbytte 2-3, threadle 3-4, liten serparm ut av tunnel og bakbytte slalom.

Tinka naila starten helt sykt, men slalomen var ikke stabil nok, så måtte gå tilbake og ta venstreslalom. Belønnet og gikk ut. I hoppen kjørte jeg samme start, men med venstreslalom fra starten og en megaflikk til neste hopp. Sprang noen hinder til, belønnte og gikk ut av banen. Hun sprang raskt og virket i mye bedre humør enn hun gjorde debuthelgen for noen uker siden! Jeej! (Sist respitt gjorde jeg det samme som denne gangen og har trent mye rett frem/enkle kombinasjoner siden sist)

Minus naila ikke starten, forsøkte seg på en tyvstart, jeg gikk tilbake og rettet opp (han gikk på mellomhindere). Startet ham med LOP, men han løp på 2’ens vegringslinje og hentet på baksiden da jeg snudde. Når jeg ser tilbake så var det kanskje (men bare kanskje) en rett linje fra 1 – 2 sånn som jeg satte ham opp. Uansett så sprang vi en liten runde på hinderne, jeg belønnte og gikk ut. På hoppen satte jeg ham opp slik at 1 – 2 ble en sving, han taklet starten fint, da han kom inn i tunnelen tok jeg ut leken og ville belønne etter han hadde hopper 3’en én gang til, men da sprang han rett i leken. Fair enough, vi lekte og gikk ut.

Jeg må bare si: det er morsomt å se reaksjonene på folk når jeg drar frem leken, det er få som forstår poenget og fikk til og med kommentar på at «haha, du bare løper litt rundt og plutselig belønner du!! Hvorfor går «. Det de fleste ikke vet er at belønningene er planlagt (like mye som handlingen) og det er ikke noe tilfeldig ved det jeg gjør 😀

Starter, folk som provoserer!

I starten er det viktig med en stabil bli, hvorfor klarer så få og få det til?

Jeg vil gjerne benytte anledning til å si at AGILITY SKAL VÆRE GØY for BÅDE HUNDEN og føreren. Det er ikke noe gøy for verken hund eller tilskuere at startende ekvipasje har problemer med starten, spesielt ikke når føreren velger og brøle, trampe sint mot hunden (tydelig at den har blitt tatt hardt for å tyvstarte), klage over at den alltid stikker i starten på konkurranse også når de faktisk starter så lar de hunden tyvstarte etter de har gått 3 meter!!! Det er provoserende!! Skjerp dere folkens.

Kredz til Isabelle (som dømte, kjempeflink er hun!) og Bella som gjorde fine løp tross for at det ble disker. Bella og Isabelle er like fornøyde uansett og det skal bli kjekt å følge dem videre i agilityringen, det er veldig gøy å se hvor langt de har kommet i løpet av den tiden jeg har kjent dem. Ja til flere positive ekvipasjer 😀

En kommentar om “Uoffisiell konkurranse i agility og hopp

  1. Du var flink i går Lene både med Tinka og Minus 🙂
    Tror jeg glemte å si det viktigste til deg i går etter du gikk, du slappet mer av enn tidligere og det påvirket løpene dine på en positiv måte!

    Takk for fine ord Lene, det er godt vi er der for å støtte hverandre 🙂
    Motto jeg har prentet inn i pannen min er: tap og vinn med samme sinn (sinn = belønning til hunden) 🙂 Synd å se når hundene ikke får belønning for at de jobber 110% mens fører ikke gir like mye.

    Agility er gøy 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s