Vel hjemme igjen

Sitter på Capricci en søndags ettermiddag og titter ut på menneskene som vandrer forbi i tykke jakker, luer og votter. Det er vinter og jul i Stavanger og jeg lurer på hvorfor ingen skrur av air conditionen ute, siden det allerede er ganske kaldt.

Tinka ble hentet natten etter at vi kom hjem fra Bangkok, klarte ikke å la være å ta den lille svippturen opp til Bergen til Maia (bare 4,5 timer i en behagelig bil!) og Tinka virket glad og fornøyd. Hun overså meg på det groveste da vi hentet henne, men jeg bestakk henne med bolle i bilen på vei hjem, så nå er vi bestevenninner igjen! De som sier at kjærlighet ikke kan kjøpes tar feil. Det kan jeg bekrefte blant annet gjennom kvinnene som kommer innom her på Capricci og forelsker seg i et par sko hos oss 😀 Ser kun kjærlighet i øynene på de når de flyter ut døra med en Capriccipose i hånda.

Forskjellen på Asia og Stavanger

 • Når det blir under 25 grader i Asia skrur man av air condition, i Stavanger står den på døgnet rundt
 • Selgere i Asia reagerer ikke rart når man spør om rabatt siden man er så gode venner, kassadama på Rimi skjønte ikke greia med «Åååh, siden jeg kjøper så mange brød og bananer av deg, min gode venn, så får jeg vel litt rabatt?»
 • Skuffelsen i Stavanger blir stor når man finner ut at champagneflasken på 23.25 koster 500,- og man ikke kan trekke fra noen nuller på prisen for å konvertere til norske kroner.
 • På utestedene spiller de bare ukjente sanger i Stavanger, hvor ble det av Spice Girls og Vengaboys? Og karaoken???
 • Når man står opp i Stavanger og ser at det er sol ute er det langt på dag og man kan ikke bare hoppe inn i bikinien og legge seg på balkongen uten å pådra seg blærekatarr og influensa – heldigvis ikke dengue feber, but still…
 • I Stavanger er det ingen mygg, men foretrekker mygg fremfor 2 grader og underkjølt regn
 • Hundene i Norge kan faktisk koses med uten at du risikerer bitt og rabies
 • Markedene i Stavanger er like store som i Asia, med en fjerdedel så mange produkter og en tiendedel så mange mennesker – bare at de menneskene som er her er dobbelt så store eller mer som i Asia.
 • I Stavanger går skostørrelsene til nøds ned til 35, i Asia visste man at man fant 38 eller mer i kvinnesko, men ikke fordi kvinnene der har like store ben som skandinavere. Those damn ladyboys…
 • Folk i Stavanger er mye penere, og når man ser en utrolig pen jente, kan man anta at hun er jente. I Thailand var det kjempemange flotte kvinner, men ikke fullt så mange flotte menn, for samme grunn som skostørrelsene…
 • I Stavanger har vi agility. I rest my case, I’m staying!

Ikveld durer Tinka og jeg avgårde til ridehallen for første agilitytrening på ages! Grugleder meg, aner ikke hva Maia har trent 😀 Men vet at hoppeteknikk skal prioriteres sammen med løpende felt og slalom så får jeg se hvordan sirkelarbeidet ligger an.

En bloggoppdatering med bilder og høydepunkter fra turen kommer! Stay tuned

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s