Videre trening

Vi har jobbet enda mere med grunnleggende saker og ting som sirkelarbeid, bakpartskontroll, shaping etc. Tinka er moro å jobbe sammen med og jeg føler veldig sterkt at hvis det er noe som ikke fungerer er det min trening som holder oss tilbake. Dette er en holdning jeg liker veldig godt, spesielt når det vi arbeider med handler om gøye ting sånn som triks og grunntreningen til agility.

La ut en liten film for å vise Tinka og bittelitt av det vi arbeider med. Hun var veldig ufokusert/lite engasjert ute idag, men jeg tror det har direkte sammenheng med at jeg ikke gadd å ta med andre godbiter enn tørrfôr! Skjerpings på forsterkningkvaliteten, spesielt når jeg vil filme!

Fikk spørsmål om å skrive litt mer om sirkelarbeid, så her kommer det!: sirkelarbeid er en del av tørrhandling som er handling av hund uten bruk av agilityhindre. Hunden skal lære å følge utsiden og innsiden av føreren når man løper i sirkler i med store og små radiuser. Man kan også løpe i spiral innover eller sette hunden igjen og kalle inn for så å løpe i sirkler. Alt dette for å bygge opp hundens forståelse av å jage blind cross body line. Man kan variere tempo osv for å lære hunden å akselerere eller bremse opp ved siden uten å gå ut av posisjon.

Tinka har slitt masse med dette, med en gang jeg fikk fart på meg ville hun sirkle rundt meg med større og større avstand som en typisk border. Det ser heldigvis ut som om treningen hjelper for hun er blitt mye bedre 😀 Nedbremsinger er enda et problem og jeg ser på filmen at jeg må begynne å faktisk løpe i sirkler og ikke bare jogge…

5 kommentarer om “Videre trening

  1. Hei, veldig fin BC du har! Fine farger;)

    Jeg forsto det slik at du er sånn representant for NKKU for avdeling Oslo og Akershus?

    Jeg lurer på å melde meg inn i NKKU, og lurer på litt hva jeg får ut av det, holder dere ofte kurs eller samlinger, treffes dere for tur, eller hva gjør NKKU i denne avdelinga? Har så lyst til å møte flere hundefolk i nærmiljøet, som er på min alder!

    Hilsen Karoline og Chanel

  2. Takk for kommentar, Karoline! Jeg er representant (tror jeg), men bor der ikke lenger. Jeg ville sendt e-post til NKKU og fulgt med på websidene og i Hundesport, der skal det meste legges ut 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s