Trening i det siste

Tinka og jeg har jobbet mye med hennes attityd i det siste. Det viktigste for meg er at hun er glad, gjennomtenkt og trygg i det hun gjør. Jeg aner ikke hva hun har opplevd før, men hun takler feilmeldinger på en helt annen måte en den forrige hunden jeg hadde, som ble frustrert på grensen til provosert ved uteblitt belønning. Bare at jeg klarer å lokke Tinka ut av en posisjon for så å lukke hånda gjør henne litt betuttet, så her har vi mye å jobbe med!

Derfor passer jeg på at når jeg gir en feilmelding får hun lav forsterkning ved kos og hyggelig stemme fra meg, noen ganger lar jeg henne følge godbitene eller leke i hånda mi for å terge henne med å «vise hva hun ikke fikk». Vi har trent på utg.stilling, fvf, hoppstå, bli og innmarsjer.

Noen utfordringer er det som setter litt stopper i den normale treningen og det er at hun psyker på leken og låser seg på den, har lite erfaring med dette, og tar gjern noen tips fra BC-vante som vet hvordan man ordner opp i sånt. Først og fremst forsøker jeg å unngå og forsterke dette, samt forandre på mindsettet hennes ved å belønne mye med godbit før hun får leken igjen.

Hun låser seg også på biler, og kan være vanskelig å ha med å gjøre hvis det kommer flere biler tett på og hun er i bevegelse selv. Stopper jeg opp, setter hun seg med kontakt, så vi har et bra utgangspunkt. Utfordringene ligger visst i at hun er en BC med de rasetypiske egenskapene som følger med 😀 Hun er herlig å trene med, kamper nå kjempefint og sirkelabeidet har kommet seg masse siden vi begynte! I morgen skal hun få være med meg på skolen da jeg har eksamen på mandag og må lese masse. Herlig med en hund som aldri bjeffer, trenger ikke å bekymre meg for å ta henne med noe sted.

4 kommentarer om “Trening i det siste

  1. Så herlige hu e! Glede meg t å treffe dag på stevne 😛

    Det me lekå kan ver noge hekkan i bjunnelsen når de isje fatte det.. men ittekvert fatte de at de må jobba for deg for å få eks ballen, å då blir der gass e de.. super forsterker! Me helle på me Susann Garett sin slalom nå å Tine e heilt i hundre itte å få det t for å få ballen 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s