Kvantitet foran kvalitet

I går fikk jeg et innfall hvor jeg konkluderte med at for å bli en god designer må jeg bli designnerd. Dvs begynne å lese designblogger, tidsskrift og bøker. Jeg dumpet over et blogginnlegg som omhandlet keramikkstudenter og kvantitet foran kvalitet. Link her. Foreleseren delte klassen i to grupper, hvorav én gruppe skulle lage så mange keramikkpotter som mulig, og den andre gruppen skulle kun lage én. Det var de samme kriteriene for å få god karakter på begge gruppene, og de som lagde mange trengte bare én bra krukke for å få A. De krukkene av best kvalitet var de fra gruppen med kvantitet.

Dette er ikke noe nytt fenomen, feil og lær, prøv mange ganger og få det til, men det ga meg en liten påminnelse om at det ikke hjelper med å trene få effektive økter med hundene våre. For å bli BEST må man trene masse og ikke bare effektivt med den hunden man har. Sett fra et annet perspektiv kan det å ha mange hunder også gjøre at man produserer «bedre» hunder jevnt over. Fordi man får utrolig mye trening i å trene hund… Har du ikke lyst på flere hunden kan det alltids være en fordel og være instruktør, da får du trent mange hunder (og folk) og lærer mye mer enn hvis du bare trener én hund 😉 I tillegg, trener man mange økter om dagen med hunden, vil de øktene som går dårlig lære oss noe og gjøre oss bedre.

En annen side av samme sak er at selv om hunden tilbyr feil atferd mange ganger, så er det bedre enn at den tilbyr noe få korrekte. Kommer hunden i en situasjon hvor den ikke klarer å få inn den korrekte atferden, vet den ikke hvordan den skal fikse opp. Typiske eksempler på dette er hoppeteknikk og løpende felt, hvor det er en fordel at hunden kan variere stegmønster og hvordan den bruker kroppen for å finne best mulig løsning, og ikke feste seg i et bestem mønster.

Sååå, ved å lese blogger om design fant jeg en måte til å bli mer hundenerd  😀

3 kommentarer om “Kvantitet foran kvalitet

  1. Tilbaketråkk: Kvantitet ger kvalitet
  2. Det var i grunn litt å tenke over… 🙂 detta skal jeg ta med meg. Jeg kan lett utsette treninga litt fordi forholdene liksom ikke ligger helt til rette etc., men det er vel i grunn bare å komme i gang, selvom det ikke blir helt supert hele tida.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s