Nok en kursdag i Son, agility foundations

Slalom 2×2

Enya fikk trene på slalom(de to andre bebissene er enda litt for små :)). Dette gikk veldig bra og de fikk satt på en port til idag. Enya tok det kjempefint og søkte den andre porten ganske raskt. Hun er en flink og ettertenksom liten golden!

One jump

Susi og Leo fikk trene på onejump, med bump. Susi var litt ukonsentrert idag, og ikke så giret på ballen og leka som hun pleier. (Tipper trassalderen, for igår ble hun 6 mnd) Hun gikk derimot og snuste endel, eller bare så ut i lufta. Det fløt mye bedre etter at Fanny sa jeg bare skulle ta leken ut av munnen til Susi uten å bytte den med godbit(hvilket jeg begynte med). Susi gneldret litt når jeg tar den fra henne uten å bytte, men det er vel bare sånn koselig mudisnakk 😉

Sitt

Fanny og Missy demonstrerte sitt øvelser. Her var det så mye nyttig å huske på at jeg må bare samle tankene litt før jeg remser det opp…!

– med leke bak hunden. hunden reiser seg ved fri og kommer til fører med mindre «ta den» er gitt

– kunne gjøre masse lyder/bevegelser/kaste rundt på leke/godbiter og hunden sitter – omvendt lokking

– Sitte balansert med vekten bakover

– Sitte og se på leke fremover ved signal (førerhånden)

– Kunne springe med fører mot leke og stoppe/svinge når fører gjør dette

Trene inn for- og bakbytter med sittende hund

– Hunden sitter, man går en 3 meter bak hunden, sier fri og bytter arm (framforbytte)

– Man går på en diagonal linje mot hunden, hunden vrir hodet til høyre (hvis fører kommer fra venstre) og m\omvendt. Hunden skal ikke snu hodet for tidlig, så av og til går man inn og belønner at hunden ikke snur for tidlig (fra den siden man kom fra)

Dette er helt håpløst å forklare med ord, må nesten se det i praksis, men greit for meg som kan gå tilbake og se på hva vi egentlig lærte (eller burde ha lært)

Felttrening

Mer nesedutter, fikk låne sånn lite glass for å overføre duttene. Oops, hadde det fremdeles i lomma da jeg kom hjem, må huske å ta det med i morgen! Fikk ellers trent litt på at Susi skulle opp på en planketing og stå med alle de fire søte bena sine på den mens jeg lokket på henne. Må trene på at hun kan løfte baklabbene sine over ting, dette har hun ikke peiling på.

Sånn ellers

… Susi var litt daff idag. Jeg mistenker at hun blir sånn de dagene hun ikke får tur før kurset. Har ikke ført noe statistikk enda, men føler det sånn 😉 De gangene det har gått bra på kurset, og fokusen vært god, har jeg vandret meg en halvtimes tur med henne en gang på dagen før kurset. Andre ganger har det skjedd at jeg ikke har hatt tid (ermm… synonymt for å ligge på latsiden) å gå tur først, og ta er hun litt daffere.

Ellers testet jeg om hun jobbet selv om hun hadde fått mat tidligere på dagen. Ga henne mat en to timer før eller noe. Dette gjorde ikke noe med appetitten hennes. At hun ikke lekte så bra vet eg ikke hvorfor.

Godbiter brukt idag : lever (sånn som lukter æsj som jeg har kokt selv) og kjøttdeig.

I morgen har jeg matematikkeksamen (ingeniørmatematikk 1…) Iiiik! Håper jeg ikke forsover meg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s